Peter Rechnagel Andreasen – 25-års jubilæum i træets tjeneste

Den 15. september 2022 er en mærkedag, for her kan projektleder Peter Rechnagel Andreasen fejre sit 25-års jubilæum hos os. Peter har altid haft en forkærlighed for træ og er vokset op på en gård med en far, der kunne lave alt selv, så det er ikke nogen tilfældighed, at han endte med at blive tømrer. Da faderen, der var landmand, byggede en trædrejebænk til ham var hans lykke gjort, og der blev i ungdomsårene drejet træ i store mængder.

Peter har altid været klar over, at han ville være håndværker, og han nåede da også lige at snuse til elektrikerfaget i sin erhvervspraktik, men det kunne nu ikke konkurrere med tømrerfaget. Han fik derfor en læreplads hos Videbæk Tømrer- og Snedkerforretning, hvor han blev udlært i foråret 1996.

Efter læretiden var han i et års tid ansat som tømrer på en efterskole i Tarm, hvor han bl.a. indrettede elevværelser i efterskolens gamle køkkenlokaler. Herefter satte Peter kurs mod Silkeborg, hvor kæresten – og nu hustruen Inge – læste til lærer, og hvor han den 15. september 1997 blev ansat hos Tømrermester Gorm Lynge, der dengang havde 3-4 ansatte. Her fik han hurtigt lov til at sætte sin kreativitet og sit gode håndelag i spil, når der skulle skiftes tag, renoveres huse og findes unikke og brugertilpassede løsninger.

Peter har altid holdt af værkstedsarbejdet og “småpilleriet”, som han siger. Dem har der været mange af i årenes løb, idet firmaets tømreropgaver primært har haft fokus på bygningsreparationer, renoveringer, tilbygninger og forsikringsskader. Peter arbejder i dag som projektleder og har nu primært ansvar for håndtering af forsikringsskader og mindre tømreropgaver. Her sætter han sine mange års erfaring i spil, så kunderne kan få bygningsskaderne udbedret på bedste vis og hurtigst muligt. En skade kommer altid ubelejligt, og derfor er det vigtigt, at der kan handles hurtigt og professionelt.

I 2021 solgte Gorm Lynge sin virksomhed til Tømrer- og Snedkerfirma Arne Danielsen A/S i Brande. Virksomheden fortsatte uændret, og i 2022 fusionerede den så med Tømrermester Jakob Ebbesen ApS. Efter en indkøringsperiode har hverdagen igen indfundet sig efter fusionen, og Peter udgør en vigtig rolle som projektleder i den nye organisation.

Når Peter ikke arbejder, så er det familielivet med hustruen Inge og de to halvvoksne børn i huset i Nisset ved Silkeborg, der fylder. Han elsker at give den gas på sin racercykel et par gange om ugen og i vintertiden bliver skovene kørt tynde på mountainbike i Silkeborg-området. Og, som Peter siger: ”Med et gammelt hus er der jo også altid et eller andet, der skal gøres”, og som tømrer har han selvfølgelig et veludstyret værksted.

Når Peter ser tilbage, så har det været 25 gode år, og han føler sig absolut stadig på rette hylde. Med sine 47 år er der heldigvis også mange år tilbage på arbejdsmarkedet, og vi ser frem til det fortsatte samarbejde.

Det siger kunderne og samarbejdspartnere:

”Peter er en velforberedt mand, og han er altid venlig og imødekommende.” (Torben ”Tagpap”, Phønix)

”Peter er jo sådan en alle firmaer gerne vil have én eller flere af – venligt væsen, pligtopfyldende og ikke mindst rigtig dygtig fagligt. (Jan Henriksen, Aut. Elinstallatør)

”Ja, jeg har jo kendt Peter i rigtig mange år! Kendetegnet hos ham er hans altid gode humør!! Han er positiv, firmaets mand til fingerspidserne og har overblikket. Og så har han fuldstændig styr på, hvad han skal købe, idet han altid har en huskeseddel – et papstykke i lommeformat, han åbenbart har en kæmpebunke af derhjemme. 😊 Jeg kan da i hvert fald huske dem 17 år tilbage….” (Jørgen Berg, Silkeborg Beslag og Værktøj)

”Peter har altid været et stærkt aktiv for firmaet. Han har med sin kreativitet og store håndværksmæssige kunnen gjort det muligt at løse arbejdsopgaver af vanskelig karakter. Peter har fra første dag i firmaet fyldt godt i vores hjerter og er blevet en rigtig god ven”. (Nina og Gorm Lynge, tidl. ejere)